Vykort från Ko Kut/Koh Kood

Vykort från Ko Kut/Koh Kood

Ko Kut, eller Koh Kood, som ön också kallas för är en riktig paradisö i östra Thailand, precis söder om Koh Chang. Jag var här under några dagar i januari 2019 och hade några riktigt lata och sköna dagar. Tyvärr missade jag nästan en hel dag här eftersom det var omöjligt att ta sig från Siem Reap till Ko Kut på en dag med kollektivtrafik. En av nackdelarna med att resa ensam är verkligen att det blir för dyrt för att hyra en bil eller ta taxi. Men, för att ta sig till Ko Kut går det speedboats och färjor från grannön Koh Chang och från Trat på fastlandet.

När jag var på Ko Kut stannade jag på Bang Bao beach hela tiden. Jag bodde i en liten hydda precis vid stranden där jag hängde mest hela tiden. Jag satt ute och läste, tog ett dopp i havet, åt mat och tog såklart massor med foton. Om jag hade haft mer tid och inte varit helt slut efter Kambodja hade jag kanske försökt se mer av ön, men i slutänden var det bara så härligt att stanna här och inte göra ett skit.

När jag var här kändes det verkligen som att jag var mitt i en dröm. Ni vet när man är hemma och det är grått och kallt väder och mitt i vardagslivet och man drömmer om en paradisö. Det var där jag var! Jag kunde inte sluta stirra på det fina vattnet och stranden och hade svårt för att ta in att jag verkligen var där.

Titta själv på bilderna nedan så lär du säkert förstå varför jag trivdes så bra.

Siam Beach Resort

Bang Bao bay är en liten bukt med några hotell längs med stranden. De norra delarna av stranden har några olika hotell, medan Siam Beach Resort har bungalows längs med de södra delarna, huvudstranden. De olika bungalowsen och hyddorna som finns här har olika standard. De som ligger närmare receptionen och restaurangen är gjorda av cement och ser väldigt bra ut. Det finns några deluxe bungalows med kaklat badrum och AC. Ju längre söderut man kommer ju enklare blir bungalowsen. Dessa hyddor är gjorda av trä och är mer avskilda och närmare stranden än de andra.

Det här var mitt lilla boende! Det var bara några få meter från havet och hade allt jag behövde. Det fanns ingen AC, men en fläkt och ett myggnät. Jag njöt verkligen av att bo här och jag förstår varför tyskan som bodde i hyddan bredvid min gick till receptionen och bad om att förlänga sin vistelse!

Jag kom fram till Koh Kut precis efter en storm. Så första dagen jag var här var det så jäkla mycket plast och skit i vattnet. Men personalen, och såklart många gäster, arbetade hårt för att städa upp det. Jag har efter mitt besök sett bilder från Koh Kut och tyvärr har det kommit fler stormar som berört ön och bland annat hade bryggan ut i vattnet förstörts vid ett tillfälle.

Närområdet

Det var inte så lätt att ta sig från mitt boende till de andra hotellen i bukten. Mitt på dagen är det högvatten och det finns ingen stig att gå på längst med stranden dit. Man måste gå ner i vattnet och gå över olika stenar för att ta sig fram. De andra hotellen såg mycket lyxigare ut med solsängar och så vidare, men de hade inte riktigt någon strand. Men, de hade restauranger med god mat! Tyvärr var inte maten på mitt hotell så bra, men förhoppningsvis har det blivit bättre de senaste åren.

Vägen som går längst med öns västra delar ligger ca 1 km från stranden. För att ta sig dit måste man gå på en mörk liten väg omringad av djungel. Uppe vid huvudvägen sen finns det några restauranger och småbutiker, men det finns inga trottoarer att gå på. Så man måste vara försiktig för det är alltid mycket trafik. Jag har alltid med mig en pannlampa på resor vilket är att rekommendera. Med en sån ser man var man går och bilisterna ser dig.

Siam Beach Resort i Bang Bao bay på Ko Kut är en plats man åker till om man bara vill koppla av. Det här är en perfekt plats för avkoppling, återhämtning och för att bara vara. Det är inte att rekommendera för den rastlösa som vill åt mycket aktiviteter eller är en foodie. Men jag tror det skulle göra de flesta människor gott att bo här, om så bara i några dagar…1 thought on “Vykort från Ko Kut/Koh Kood”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *