Utsikten från Litlefjellet i Romsdalen

Utsikten från Litlefjellet i Romsdalen

Efter vår roadtrip vid Hardangerfjorden fortsatte jag på egen hand längre norrut i Norge. Jag ville vandra, men efter att ha sovit i tält eller i bilen i en vecka så började jag bli ganska så trött. Därför bestämde jag mig för att spara de längre och jobbigare vandringarna till något annat tillfälle och letade istället efter kortare och lättare vandringar. Vandringen upp för Litlefjellet är en sån vandring som passar in på den beskrivningen. Man kan köra hela vägen upp till starten på leden, dock genom en tullstation. Den ligger vid samma väg som vandringen på Romsdalseggen som ska vara superfin. Den måste jag absolut komma tillbaka för att vandra.

Parkeringen till Litlefjellet ligger i Vengedalen, precis vid startplatsen. Leden går upp för berget och sen en liten bit även uppe på toppen. Den är bara 1,3 km upp och ner med en stigning på ca 140 m. Det är ganska brant, men över på 30 minuter, om man inte stannar och kollar tillbaka på utsikten mot parkeringsplatsen det vill säga.

Väl på toppen får man den mest fantastiska av vyer! Det spetsiga berget till vänster om en när man kommer upp är Romsdalshorn. Rakt framför sig ser man Trollveggen.

Man ser också en del av Romsdalsfjorden och orten Åndalsnes.

Alltså wow kolla in, så fint!

Jag var verkligen jättenöjd med min lilla tur hit. Om man inte vill göra några längre vandringar när man besöker detta området så kan jag verkligen rekommendera att gå upp för Litlefjellet. Det var verkligen värt körningen och avgiften för att komma dit. Mycket belöning för lite möda helt enkelt.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *