Ett dygn i Puerto Jiménez

Ett dygn i Puerto Jiménez

Puerto Jiménez är en väldigt liten stad på Osa-halvön i södra Costa Rica. De flesta som besöker orten gör det för att besöka Corcovado nationalpark. Det var också min anledning till att jag åkte dit.

Först försökte jag boka en tur som började i Puerto Jiménez, sen gick genom Corcovado där man skulle sova i två nätter och sen avslutas i Drake Bay. Jag hade kollat upp olika bolag online och skickat förfrågan till några av dem, men det var väldigt svårt att hitta en tur när man reser själv. Man kunde boka privata turer, men jag ville åka på en grupptur. Så när jag väl kom till Puerto Jiménez hade jag ingen tur bokad, bara en natt bokad och kommande tre dagar oplanerade.

Resan till Puerto Jiménez gick väldigt bra och jag kom fram till hotellet på förmiddagen. Jag fick vänta en timme på hotellet innan mitt rum var klart, jag var ju lite tidig. Egentligen skulle jag få ett rum nära receptionen utan något fönster men blev uppgraderad till ett rum med en terrass och utsikt. Där var det härligt att sitta och kolla på havet.

Hotellet låg precis vid vattnet och hade både cyklar och kajaker för uthyrning. Kajakerna gick dock bara att använda när det var högvatten. Hotellet hade också en liten pool som man kunde doppa sig i om det blev för varmt.

Bara en kort promenad från hotellet hittar man den lilla huvudgatan i byn. Här finns det några restauranger, butiker och caféer. Men byn är verkligen liten!

Området nere vid vattnet tyckte jag var mycket trevligare än huvudgatan dock. Här fanns det restauranger där man kunde sitta och avnjuta sin middag med utsikt över havet. När jag hade checkat in på mitt rum var jag väldigt hungrig och gick på jakt efter lite mat. Jag åt en god lunch på en restaurang här nere vid vattnet och det kändes äntligen som semestern börjat på riktigt.

Lite längre bort ligger stranden. När jag var här var det lågvatten och vattnet var därför också väldigt varmt. Det hängde lite folk på stranden, men inte så många. Stranden var helt okej, men inte så lång och med grå sand. Det satt några i skuggan av en palm när det plötsligt trillade ner en kokosnöt precis bredvid en kille. Han var från Costa Rica och verkade inte bry sig så mycket. Men jag tror inte det hade varit så kul att få en sån i skallen…

Jag hörde ett konstigt skrikande ljud och tittade upp bland träden. Där såg jag flera papegojor (röd ara) skrika på varandra. Väldigt kul att se dessa vackra fåglar i sin naturliga miljö. Lite svåra att få på bild dock.

När jag hade kollat in byn och stranden så gick jag tillbaka till hotellet för att hänga lite vid poolen. Nu var det dags att planera de kommande dagarna. Det finns inte så mycket att göra här i byn så en dag räcker gott och väl så har man sett allt. Det är en bra plats att börja i och sen åka vidare från in i Corcovado nationalpark. Det kunde ju dock inte jag göra. Om jag hade vetat om strulet med turerna hade jag dock inte åkt hit, och hade inte direkt missat något då heller. Men det var skönt att jag bestämde mig för ett hotell med pool så jag kunde njuta av det under eftermiddagen medan jag planerade kommande dagar.1 thought on “Ett dygn i Puerto Jiménez”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *