Bästa utsiktsplatserna i Porto

Bästa utsiktsplatserna i Porto

Porto är en väldigt fin stad med många utsiktsplatser, så kallade miradores. I det här inlägget visar jag lite bilder från några av de mest populära. På några av dem måste man betala inträde, men de bästa skulle jag säga är helt gratis. Mer att läsa om Porto hittar ni här.

I det här inlägget refererar numren till de gula markörerna på kartan.

1. Clérigos Tower

Tornet Clérigos är ett av Portos landmärken och är klocktorn till kyrkan med samma namn. Det är gratis att gå in i kyrkan, men man får betala för att gå upp i tornet.

För att komma till utsiktsplatsen högst upp i tornet måste man gå 230 trappsteg. Men när man äntligen är framme får man en fin 360 graders utsikt över Porto. Man ser hela vägen till havet och Vila Nova de Gaia (staden söder om floden) och har också en fin vy över katedralen . Dock ser man inte den berömda bron Ponte Luiz I då den är precis bakom katedralen.

2. Miradouro do teleférico

Vila Nova de Gaia heter staden som ligger söder om Porto på andra sidan floden. Här finns en linbana man kan ta för att ta sig från bron ner till staden. Precis vid ingången till den har man fin utsikt.

3. Mosteiro da Serra do Pilar

En kort promenad från bron Ponte Luiz I kommer man till ett kloster varifrån man får utsikt över nästan hela stan och dessutom en ordentlig titt på själva bron. Man ser också hur floden slingrar sig ut i havet. Ganska lika vyer som förra platsen, men lite bättre utsikt över bron!

4. Mirador da Vitória

Den här utsiktsplatsen låg väldigt nära där jag bodde så jag besökte den mer än en gång. Utsikten är väldigt fin, men den är på privat mark. Annars hade det varit en perfekt plats för ett café eller en restaurang. Det är öppet för turister att besöka dagtid.

Sen inte att förglömma utsikten man får bara från att gå på bron Ponte Luiz I och från att åka en båttur på Duoron. Fina vyer överallt verkligen!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *