Vernazza, Cinque Terre

Vernazza, Cinque Terre

Det här är Vernazza, den andra byn från väst och en av de fem byar som utgör Cinque Terre. Det var här jag bodde under mitt besök i Cinque Terre. Efter att ha spenderat nästan två veckor i inlandet var det riktigt skönt att komma till havet. Likt så många andra byar här så finns det en liten hamn, är väldigt färgglatt och är fullt med turister. Nu är jag lite partisk eftersom det här var byn jag bodde i när jag var här, men det var faktiskt  min favorit av de fem. Det är jättefint, har några restauranger och goda möjligheter för att ta ett dopp i havet. Det finns en liten strand och några klippor som man kan bada ifrån. Efter att ha vandrat mellan byarna är det riktigt skönt att spendera några timmar vid klipporna och doppa fötterna i vattnet.

 

Jag var väldigt exalterad innan jag åkte till Cinque Terre för att se “what all the fuzz was about”. Och det är verkligen jättevackert här och jag skulle rekommendera alla ett besök. Men under sommaren kanske bara ett kort besök, det är både varmt och ganska många andra här. Jag kan verkligen föreställa mig att våren och hösten är lite mer stillsam och med bättre väder för vandring. I de följande inläggen ska jag berätta mer vad jag tyckte om vandringarna jag gjorde och visa lite bilder. Men nu, här är Vernazza!

På kullen i Vernazza står det ett torn som heter Belforte. Härifrån har man utsikt över byn, de omgivande kullarna, havet och grannbyarna Corniglia och Monterosso. Alltså, kolla in det vackra landskapet. Känns knappt verkligt.

För att få en riktigt fin utsikt över hela byn måste man vandra en liten bit på vandringsleden. Vandringsleden ligger i nationalparken som man måste betala en inträdesavgift för att besöka. Men helt klart värt det bara för utsikten, hehe.

Följande bilder är tagna från början av vandringsleden som går från Vernazza till Corniglia.

Jag spenderade tre nätter i Vernazza. Två kvällar så testade jag byns restauranger och åt pizza och pasta. Men det var ärligt talat inte något speciellt. Den bästa måltiden på hela veckan var den då jag köpte fyra bitar bröd med topping av räkor, tomat och skinka och satte mig vid vattnet. Det var jättegott och det var så härligt att sitta där vid vattnet och kolla på solnedgången.

Och lite kvällsbilder härifrån. Det var lite svårt att få till bra bilder här, men jag är riktigt nöjd med den sista faktiskt.

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.