Vandring mellan Vernazza och Monterosso i Cinque Terre

Vandring mellan Vernazza och Monterosso i Cinque Terre

Jag var väldigt nöjd och glad över att få till lite vandring i Cinque Terre. Bästa tiden för vandring är väl egentligen under våren eller hösten då det varken är för varmt eller för kallt. Det finns vandringsleder ute vid kusten, men också längre inåt land. Men då jag besökte Cinque Terre under sommaren räckte det med en kort vandring mellan två byar för min del. Leden mellan Vernazza och Monterosso är ca 3,3 km.

Jag hade planerat att gå upp tidigt så jag kunde börja min vandring tidigt, innan det blev för varmt ute. Men tyvärr öppnade inte biljettförsäljningen vid tågstationen förrän klockan 9. Och biljetter måste man ha för att vandra längs leden. Första dagen här köpte jag ett vandringspass som täckte tillgång till lederna under en dag. Det kostade 10,5 euro. Det finns också ett pass som kostar 16 euro, för det får man också obegränsat med tågresor mellan byarna.

När jag till slut började min vandring var det lite mulet, perfekt väder för vandring alltså. Det var lite svårt för att hitta startpunkten, men man går bara från tågstationen in i byn och uppför så kommer man till slut dit. Vid början av leden är där en kontrollant som kollar din biljett. Den första delen av leden bjuder på en väldigt fin utsikt över Vernazza.

Leden är ganska lättvandrad tyckte jag och man går mellan härliga vinodlingar som producerar lokalt vin.

Efter att ha gått en bit så får man syn på Monterosso al Mar vackert belägen i bukten. På vägen ner är där ännu fler vinodlingar.

Monterosso al Mar

Monterosso är både den största och den äldsta av byarna i Cinque Terre. När man kommer till Monterosso från vandringsleden kommer man direkt till den gamla delen av stan. Här finns det många kyrkor, små gränder och restauranger. Här finns också en liten strand och en hamn.

Monterosso består av två delar och den nya delen ligger norr om den gamla. Den nya delen har den längsta stranden i området och några restauranger längs den. Det är härifrån man sett en massa bilder av parasoll, stranden och klippan i havet.

Mitt mellan den gamla och nya delen finns det en stor kulle med en kyrkogård längs upp. Härifrån får man fin utsikt över både havet och det omgivande böljande landskapet.

Efter vandringen spenderade jag resten av eftermiddagen här. Jag åt lunch och strosade omkring. Eftersom det är här det finns en lång strand och mer aktiviteter på kvällarna än de andra byarna hade jag ändå valt att bo här om jag skulle vara i området lite längre tid. Det är lätt att ta tåget mellan byarna så det är inga problem att åka på dagsturer till de andra. Från Monterosso är det dessutom närmare till de byar som finns väster om Cinque Terre. Det verkar som det finns många fler vackra platser i området. Nästa gång jag är här kommer jag besöka Portofino, det hann jag tyvärr inte med den här gången, men det verkar jättefint.Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.