Vandring mellan Corniglia och Vernazza i Cinque Terre

Vandring mellan Corniglia och Vernazza i Cinque Terre

Man ska kunna vandra mellan alla fem byar i Cinque Terre, men när jag var där sommaren 2017 var två av de ostliga lederna avstängda. Detta på grund av några ras som varit och det skulle ta lite tid att återbygga allt och göra det säkert igen. Så under min resa här fanns det bara ytterligare en vandring att göra efter att jag vandrat mellan Vernazza och Monterosso, och det var den mellan Corniglia och Vernazza. Jag valde att gå i den riktningen eftersom jag läst att det skulle vara mer nerför än uppför på det hållet. Det är ungefär lika långt som vandringen jag gjorde dagen innan från Vernazza till Monterosso, strax över 3 km. Så det är inte speciellt långt.

Corniglia ligger uppe på en kulle och är den minsta av de fem byarna. Den har ingen stor hamn som de andra byarna och det är inte heller lika lätt att bada här. Från tågstationen i Corniglia kan man antingen gå till stan eller ta en shuttle buss. Jag valde att ta bussen som funkade bra. Sen strosade jag omkring i den lilla byn ett tag och fotade lite. Jag köpte också lite frukost som jag tog med mig på vandringen.

Från byn har man fin utsikt åt sydost över havet och till Manarola. Jag var inte kvar i byn länge utan började vandringen ganska så snart.

Längs hela leden har man en jättefin utsikt tillbaka mot Corniglia som ligger så vackert och färgglatt uppe på kullen. Man kan se Manarola i bakgrunden också.

När man kommer till Vernazza får man en fin utsikt över tornet Belforte och resten av byn. Inte heller den här leden var speciellt svårvandrad. Men ändå inget jag rekommenderar att göra i flip flops… På den här leden finns det också ett litet café mitt i där man kan stanna och dricka lite och kolla på utsikten.

Ännu en fin vandring i Cinque Terre gjord!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.