Utsikter över Florens

Utsikter över Florens

Någon annan mer än jag som älskar fina utsikter? När jag besöker en ny stad försöker jag alltid ta mig till ett torn eller berg för att få utsikt över staden. I Florens finns det väldigt många platser för att få en fin utsikt över staden och dess omgivning. Här nere listar jag dem som jag hann besöka.

Fort Belvedere

Enligt Wikipedia så är Belvedere den andra och största fästningen som byggdes i Florens och stod klar 1595. Det ligger på en kulle och har utsikt över nästan hela stan. Det byggdes som skydd för staden, men nu huserar det konstverk i både byggnaden och i trädgården. Det finns också ett café där man kan sitta och njuta av utsikten och en glass. Inträdet hit var 3 euro.

Boboli Garden

Boboli är en ganska stor park som ligger på den södra sidan av floden. Inträdet hit kostar 10 euro och du går in genom palatset Pitti. Här finns det några museum också, men jag besökte bara trädgården. Trädgården ligger på en kulle och det finns både fontäner och skulpturer lite överallt här. Dessutom går det såklart att få utsikt över stan härifrån. Den är inte lika bra som från Fort Belvedere eftersom man inte kommer lika högt upp, men det var en väldigt trevligt park att strosa omkring i.

Piazza Michelangelo

Allas favorit; Piazza Michelangelo. En väldigt populär plats för turister, både dagtid och kvällstid för att få se en vacker utsikt över katedralen och Duomo, bron Vecchio och alla fina berg. Jag förstår verkligen varför det är så mycket folk här, det är verkligen jättefint. Det finns även några små souvenirstånd på det lilla torget. Många hänger här på torget, men det finns också ett café en våning ner som såg ganska trevligt ut.

Och hur fina är inte cumulusen? :)

Tornet till Palazzo Vecchio

Det här var det första stället jag besökte för att få utsikt över stan, kanske är det därför det är min favorit? Jag gillade verkligen utsikten härifrån. Man hade dock en begränsad tid högst uppe på toppen för att få se utsikten. Det var kö så att alla skulle få ta en selfie. Men det gick att se utsikten på våningarna under med såklart.

Så coolt när man ser hur gigantisk katedralen är jämfört med alla andra hus i stan.

 Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.