Slottsliv i Villa Bartolomea, Italien

Slottsliv i Villa Bartolomea, Italien
I juli 2017 spenderade jag 16 härliga dagar i Italien. Första veckan hängde jag med några vänner och den resterande tiden reste jag runt ensam. Tillsammans med mina vänner bodde jag på ett medeltidsslott i Villa Bartolomea som ligger i regionen Veneto i norra Italien. Det ligger mellan Bologna och Verona och är en väldigt liten by. Min kompis och hennes mamma firade sina födelsedagar här och bjöd in några vänner för att fira med dem. Slottet vi bodde på var 700 m2 och hade några sovrum, kök och badrum. Det hyrdes via Airbnb och var faktiskt mycket finare i verkligheten än vad det såg ut på bilderna vi sett innan resan. Vi blev därför positivt överraskade när vi kom dit sent en lördagskväll. Trädgården som hörde till slottet var också ganska stort. Det fanns en liten damm (med grodor), en pergola, gräsmatta, liten fotbollsplan och det absolut viktigaste; en pool!

Slottet låg precis vid en flod som heter Adige. Längs floden kan man promenera eller cykla hur långt som helst känns det som. Kvällsljuset vid fälten utanför var magiskt med!
Som jag nämnde tidigare fanns det ganska många rum. Sovrum med 2-4 sängar, små kök på varje våning och flera badrum. Det hade två våningar och en källare. När man kommer in i slottet kommer man direkt in i en stor middagssal. Går man igenom den kommer man till ännu en middagssal. Vi satt och åt  middag i den stora salen en gång, men annars hängde vi mest på den lilla balkongen precis ovanför trapporna till slottet. Vi fick precis plats 12 personer, hehe.

Det fanns också en hel del djur i trädgården, massa gröna fåglar som flög omkring poolområdet på dagarna och massa gröna grodor vid dammen under kvällarna. Jag hade tyvärr inte med mig någon telezoom, så har inga bra bilder på grodorna, men tro mig, de var så söta! Ägaren till slottet bodde precis bredvid och hade ett stall med en häst. Hästen hade sin hage precis vid poolområdet och smet ibland och hamnade i slottets trädgård… Pegasus hette hästen tydligen, hehe.
Byn vi bodde i var väldigt liten och hade inte speciellt många restauranger eller saker att göra. Det fanns en pizzeria inne i centrum där vi åt god mat tre middagar. Det hette Trattoria L’Artista. Både pizzan och pastan var jättegod. Jag tror faktiskt att maten här var bättre än det jag åt under resten av resan då jag besökte Florens, Cinque Terre och Pisa. Omkring 5-10 minuter bort med bil så fanns det en affär där vi kunde köpa frukost och lite god lufttorkad skinka och ostar att äta till lunch. På torsdagsmorgonen var det marknad mitt i stan där de sålde lite olika saker, som spelkort och frukt. Jag gick dock inte dit, utan valde att springa en runda och sen hoppa i poolen efter det.

En kort promenad längs floden fanns en annan restaurang som hette Trattoria Da Battista. Restaurangen var lite gömd mellan några hus och fält, men de hade jättebra mat. Det var en lite finare restaurang och alla njöt av maten här. Hit gick vi två gånger under veckan. Lite förvånande att hitta en så fin restaurang i den lilla byn. De hade ravioli, kalv, grillad kyckling och lite annat med det där lilla extra. Efterrätterna smakade också väldigt bra. En av kvällarna hade vi födelsedagsmiddag och en kock kom dit och lagade en tre rätters middag till oss, det var jättegott!

Snacka om att vi njöt av slottslivet här! Vi åt god mat, drack öl och aperol spritz och hängde vid poolen. Vid slutet av veckan blev det dock riktigt varma temperaturer så det var lite svårt att sova. Det fanns tyvärr ingen AC… Men vi hade det bra ändå.

Under veckan vi var här gjorde vi tre dagsutflykter. Vi åkte till en närliggande liten by som hette Montagnana. Vi besökte även Verona och Venedig. Vi hade hyrt en bil och det tog ca 40 minuter till Verona och 1,5 timme till Venedig. Helt klart värt det!
Det här var verkligen en fantastisk start på semestern och något jag sent kommer glömma. Efter Villa Bartolomea drog jag iväg solo till San Marino!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.