Piazza Duomo, Florens

Piazza Duomo, Florens

Efter två nätter i San Marino fortsatte min resa till Florens. Här bodde jag på ett Airbnb i närheten av Maria Novella tågstation. Jag tyckte det låg ganska bra. Jag brukar gilla att bo nära både tågstationen och centrum. På gatan utanför fanns det några restauranger och det var bara en kort promenad till Piazza Duomo som är torget där den kända Duomo står. Florens huvudattraktion!

Under den här resan i Italien så var det verkligen stekhett. Och jag gillar inte när det är så varmt… Men i Florens så blåste det åtminstone lite så då gick det lite bättre i alla fall. Värden där jag bodde sa att det var ovanligt att det blåste så mycket i Florens på grund av alla berg som omringar staden.

Det finns verkligen så mycket att göra i Florens. Museum, kyrkor och andra sevärdheter. Jag köpte ett kort som heter OPA för 15 euro som gör att man får inträde till alla 5 sevärdheter på Piazza Duomo; kupolen, klocktornet, kapellet, kryptan och Opera del Duomo museet.

Kupolen – Cupola del Brunelleschi

Kupolen är själva toppen på katedralen. Det är såklart en mycket populär sevärdhet som man måste boka tid till 1-3 dagar i förväg. De släpper bara in en begränsad mängd människor var 30:e minut och man måste själv gå de 463 trappstegen till toppen.

Bilderna nedan är tagna från toppen med utsikt över resten av katedralen, klocktornet och de omgivande bergen och andra byggnader. Helt klart värt alla trappsteg!


Opera del Duomo Museum

På museet finns det en massa statyer och skulpturer som har flyttats från Duomon och kapellet. Museet har 3 våningar, 25 rum och tydligen 750 olika konstverk.

Dopkapellet

Precis framför katedralen står kapellet. Det är en av de äldsta byggnaderna i Florens och stod klart år 1128.

Klocktornet – The Bell Tower

Fantastisk utsikt från klocktornet!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.