Montagnana, Italien

Montagnana, Italien

En av dagsturerna vi tog från slottet var till Montagnana. Det låg bara ca 30 minuters bilfärd genom vackert landskap från Villa Bartolomea. Det är en liten by med en gammal del som är omringad av en gammal medeltidsmur. Byn är känd för sin goda prosciutto.

Vi var inte här speciellt länge alls faktiskt. Vi strosade runt på de mysiga gatorna ett tag, köpte lite skinka och satte oss vid torget för en god glass. Vi besökte även stadens kyrka och njöt av den pittoreska italienska byn.

Mitt på torget Plaza Maggiore står den ståtliga Duomo di Santa Maria Assunta. Det är ännu en av Italiens fina gamla kyrkor. Trots att jag inte är troende är det obligatoriskt för mig att besöka stadens kyrka, i alla fall när jag är utomlands…

Vi kunde inte ju inte lämna byn innan vi köpt lite prosciutto att ta med tillbaka till slottet. Vi gick till en söt liten affär med skinka hängande från taket och glad personal som lät oss smaka lite olika sorter.

Jag gillade verkligen att vi besökte den här lilla byn och fick se vardagslivet för de som bor här. Det var inte alls mycket folk ute på stan och inga turister alls. Stora städer har ju såklart sin historia och fina sevärdheter, men ibland tar det lite udden av det hela med alla turister överallt. Så ett besök här var verkligen jättebra, precis som att bo i den lilla byn vi bodde i. Så jag rekommenderar ett besökt till Montagnana om ni har vägarna förbi.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.