Fem timmar i Venedig

Fem timmar i Venedig
Det är verkligen något speciellt med Venedig. Jag hade hört både bra och inte så bra saker om Venedig innan jag åkte dit. Det som inte var så bra var bland annat att det var alldeles för mycket turister. Det är något jag vanligtvis inte gillar, men kände ändå att jag var tvungen att besöka Venedig, men mina förväntningar var inte jättestora.
Vi körde från slottet i Villa Bartolomea på fredagsmorgonen och skulle bara ha några få timmar att spendera där. Men bättre än ingenting. Vi hade lite problem med att hitta rätt väg, men kom till slut fram. Vi parkerade precis vid utkanten av stan, vilket kostade 15 euro för 6 timmar. Härifrån var det 10 minuters promenad till tågstationen. Vid tågstationen kan man också ta taxibåt och åka genom den stora kanalen. Det gjorde vi, vilket kostade 7,5 euro för en enkel resa.
Båtarna är verkligen packade med turister, men om du lyckas få en plats vid kanten bjuder turen på jättefin utsikt. Båten tar dig längs hela grand canal som är den stora kanalen som slingrar sig genom Venedig. Det går bra att hoppa av längs resans gång, precis som en buss. Vi åkte hela vägen till Piazza San Marco som är centrum. Här får man den klassiska vyn över kyrkan på ön San Giorgio Maggiore.

 Här är Piazza San Marco och Basicilia San Marco.
Ja, det är verkligen mycket turister i Venedig. Centrum är verkligen fullpackat mitt på dagen. Men det finns också många mindre torg och kanaler i stan. Det går faktiskt att hitta platser där du kan vara helt själv. Det trodde jag verkligen inte vi skulle göra.

Så fint överallt! Det var en jättebra dag i Venedig och jag skulle verkligen vilja åka tillbaka och besöka lite kyrkor och strosa omkring ännu mer. Nästa gång ska jag definitivt gå upp i klocktornet och få se utsikten över stan också.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.