Skiáthos bästa stränder

Skiáthos bästa stränder

Jag reste till Skiáthos i Grekland i juli 2021. Det var en charterresa som jag mest bara chillade på. Det finns ganska många stränder på ön och jag besökte några av dem, men långt ifrån alla. Ganska skönt att för en gångs skull inte åka runt för att hinna se så mycket som möjligt. De flesta stränderna på södra sidan av ön är väldigt lätt att ta sig till med hjälp av buss. Bussen utgår från Skiáthos stad och går längs med kusten bort till den västra sidan. Resten av ön kan man åka till med antingen båt eller bil. Under min vecka på ön besökte jag stränderna Megali Ammos, Koukounaries och Troulos. Nedan följer mina tankar och foton från dem!

Här kan du läsa mer om Skiáthos stad.

Megali Ammos

Megali Ammos heter den lilla byn som typ har växt ihop med Skiáthos stad. Där finns också en strand som alltså då ligger precis intill Skiáthos stad. Här finns det många hotell och är en populär strand för turister. Jag tyckte inte att det var den finaste stranden, men helt okej. Det fanns inte heller så många solstolar att hyra dock, men vattnet var fint åtminstone. Här kunde man också hyra saker för vattenaktiviteter. Om inte annat är det väldigt bekvämt att bo här vid stranden med närheten till stan, där man vill vara på kvällarna.

Här längs med stranden fanns också några tavernor att hänga på. Jag spenderade inte så mycket tid på den här stranden, men just restaurangen Thessaloniki lyckades jag äta på vid tre tillfällen under min resa. Jag var här både för lunch och middag. Den första lunchen åt jag grillade fetaost med grönsaker, vilket var sjukt gott!

Koukounaries

Det sägs att det här är den bästa stranden på hela ön. Jag åkte faktiskt hit på min första heldag. Bussen tog ca 30 minuter och kostade 2,5 euro. Stranden var stor och fin och till en början var det nästan inget folk här alls. Jag antar att det innan pandemin var packat med folk här, för det fanns massor med solstolar att hyra. Efter ett tag kom det mer och mer folk men det var långt ifrån packat med folk när jag var här.

Jag hyrde en solstol på första raden för 10 euro. Eller jag fick ju betala för två solstolar och ett parasoll… Men det var såå härligt att ha en stranddag! I vanliga fall kan jag bli ganska rastlös, men det här var precis vad jag behövde! Jag låg där och läste en bok och tog ett dopp lite då och då.

Ser det inte riktigt härligt ut? Vattnet var jättefint stranden var tillräckligt lång för att ta en liten strandpromenad när man kände att det var dags att röra på sig lite. Här finns också en handfull tavernor längs med stranden där man kan köpa sig en lunch eller något att dricka. Jag var dock inte så imponerad av juicen jag köpte på ett av ställena.

Troulos

Det var på den här stranden jag spenderade min sista dag på Skiáthos. Än en gång tog jag bussen för att besöka en fin strand. Här hängde jag några timmar och läste en bok och åt på en av tavernorna. Stranden var ganska liten, men ändå ganska fin. Dock var här väldigt få solstolar. Jag tror att stranden var drabbad av pandemins konsekvenser för det såg ut som hotellet precis vid stranden var helt öde och det stod parasoller utan tillhörande solstolar…

Om man vill utforska mer av Skiáthos kan man hyra en bil och köra runt ön. Man kan också åka på båtutflykter som arrangeras. En av öns mest kända stränder (Lalaria-stranden) kan till exempel bara nås med hjälp av båt. Jag åkte dit på en dagstur där vi också besökte det gamla slottet i Kastro. Mer om det i ett annat inlägg!2 thoughts on “Skiáthos bästa stränder”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *